Waarom je maar beter groots kan leven
Foto: Grand Marnier
In 1880 creëerde Louis-Alexandre Marnier Lapostolle met cognac en bittere sinaasappelen een unieke likeur. Vandaag daagt Grand Marnier je nog altijd uit om het leven groots te zien.

In 1880 kreeg Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle een gek maar geniaal idee: wat als je uitstekende cognac zou combineren met een zeldzame soort bittere sinaasappel uit de Caraïben, de Citrus Bigaradia? Het resultaat van dit gewaagde experiment was een uitzonderlijke likeur, die de complexe en verfijnde smaak van cognac en de frisse bitterheid van de sinaasappel verenigt. Grand Marnier was geboren. In al die jaren is het recept nooit gewijzigd.

De nieuwe drank van Louis-Alexandre Marnier Lapostolle paste wonderwel bij de mentaliteit van Parijs in die jaren 1880. Het was de tijd waarin de Eiffeltoren werd gebouwd, de eerste metrolijn werd aangelegd en prachtige gebouwen zoals het Grand Palais werden opgetrokken. De beste vriend van Louis-Alexandre, hoteleigenaar César Ritz, gaf de likeur de naam ‘Grand Marnier’, omdat hij vond dat een groots product ook een grootse naam verdiende.

Grand Marnier werd al gauw de drank die je moest drinken om erbij te horen op alle Parijse soirées. Het is dan ook een bijzonder veelzijdige drank. Je kan hem puur drinken, of met een groot ijsblokje en een stukje sinaasappelschil, of in een van de unieke cocktails met Grand Marnier.

Bijna 140 jaar later staat Grand Marnier nog altijd voor het grootse, het bijzondere. Vandaag vatten we die visie samen in een motto: Live Grand. Want het gaat in het leven om grote ervaringen. Live Grand, dat staat voor een wereld waar het goede groots wordt en het gewone buitengewoon. Deel die grootse ervaringen met de hashtag: #livegrand.