De beste film van de week: Koppels in Kaboel
Lief en leed onder de Taliban: dat is het onderwerp van de knappe animatiefilm ‘Les hirondelles de Kaboul’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Once upon a time in Hollywood

Weemoed in de achteruitkijkspiegel.


Quentin Tarantino is een van die weinige regisseurs die erin slagen om iedereen aan het praten te krijgen over zijn films. ‘Once upon a time in Hollywood’ is zo dan ook op weg om zijn succesvolste film ooit te worden. Hate him or love him, maar hij bewijst Hollywood dat het niet altijd superheldenfilms of sequels moeten zijn.

Een interview met regisseur Quentin Tarantino en Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie >

Naar de recensie >

 

 

2

Les hirondelles de Kaboul

Talibanimatie.


De animatiestudio van ‘Les triplettes de Belleville’ neemt de kijker nu mee naar Afghanistan. Het is ‘een heftig, menselijk kleinood dat in vale tableaus en zorgelijke blikken het leven onder de Taliban oproept’, schreef onze recensent. Het moet niet altijd Disney zijn.

Naar de recensie >

 

 

3

Only you

Echte liefde verdraagt geen make-up.


Films over de liefde waar je zelf wankele benen van krijgt, zijn als een coup de foudre: uiterst zeldzaam. Reden temeer om niet weg te kijken van dit ontroerende debuut over een jong koppel. In de fertiliteitskliniek wacht hen meer dan een test. ‘Only you’ laat je alle hoeken van elke hartkamer zien.

Naar de recensie >

 

 

4

Midsommar

Een huivertrip op paddo’s rond een meiboom.


Haal uw fluit boven en blaas een deuntje, dansend in een cirkel. Een jaar na ‘Hereditary’ laat Ari Aster de natte hippiedroom werkelijkheid worden in een Zweedse commune. Of lijkt het alleen maar zo? Met die duivels-briljante Ari weet je dat nooit.

Een interview met regisseur Ari Aster en de recensie >

 

 

5

Solaris

Porren in het onderbewustzijn.


De lang gestorven Andrej Tarkovski is terug van amper weggeweest. Een jaar na de re-release van ‘Stalker’ komt nu ‘Solaris’ opnieuw in de zalen. Kubrick viel destijds als een blok voor dit existentiële vraagstuk. Nu is het aan u om te (her)ontdekken waar de makers van kosmische parels als ‘Arrival’, ‘High life’ en ‘Annihilation’ hun astronautenvlees haalden.

De recensie >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in