Opnieuw werk van Banksy gestolen in Parijs
Foto: Getty Images

In Parijs is een werk van streetartkunstenaar Banksy gestolen. Het werk stond op de achterkant van een toegangsbord aan de ondergrondse garage van het Centre Pompidou.

Het Centre Pompidou zegt dat het metalen paneel waarschijnlijk met een zaag werd weggehaald. Het heeft ondertussen ook een klacht ingediend wegens diefstal en schade.

Het werk toonde een rat met een gemaskerde snuit die een breekmes vasthoudt. De stencilgraffiti verscheen volgens het centrum op 25 juni 2018 en werd de volgende dag op het Instagram-account van de kunstenaar geplaatst. De foto van het werk op Instagram ging gepaard met een onderschrift: ‘Vijftig jaar na de opstand in Parijs 1968. De geboorteplaats van de moderne stencilkunst.’

Het Centre Pompidou wijst erop dat het kort na het verschijnen van het kunstwerk ‘besloot om het werk te beschermen door het aanbrengen van een plaat uit plexiglas’.

In juli 2018 zou er al een eerste poging tot diefstal zijn ondernomen, maar die werd onderbroken door de veiligheidsagenten van het Centre Pompidou, aldus het kunstencentrum.

Eind januari werd er nog een werk van de Britse graffitikunstenaar gestolen. Het was een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslag in de Bataclan op 13 november 2015, dat op de achterdeur van de concertzaal werd aangebracht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. Fifty years since the uprising in Paris 1968. The birthplace of modern stencil art.

A post shared by Banksy (@banksy) on

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig