Langste cruise ter wereld is 245 dagen onderweg
De Viking Sun is vertrokken voor een lange tocht Foto: Viking Cruises

Een cruise van 245 dagen langs zes continenten, 51 landen en 111 havens: zo wil Viking Cruises een nieuwe wereldrecord vestigen.

Aan de Greenwich Pier in Londen is zaterdag de eerste ‘Ultimate World Cruise’ vertrokken van het cruisebedrijf Viking Cruises, voor een tocht van 245 dagen, ofwel dik acht maanden.

De tocht heeft onder meer stops in Scandinavië, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, de eilanden in de Stille Oceaan, Australië, Azië en de Middellandse Zee. Hoogtepunten zijn Rio de Janeiro in Brazilië, Ushuaia in Argentinië, Hobart in Australië, Ho Chi Minh in Vietnam, Mumbai in India en Luxor in Egypte. Enkel het continent Antarctica wordt dus niet aangedaan.

De lange tocht wordt uitgevoerd met het schip Viking Sun, dat 227 meter lang is en 465 kamers met balkon telt. Het schip beschikt ook over tien eetgelegenheden, een kuuroord, een zwembad, een panoramische lounge en bibliotheken, en er staan ook talrijke optredens op de agenda. Tijdens de tocht overnachten de passagiers ook in 23 steden.

Volgens CNN kost de trip minstens 92.990 dollar (84.941 euro) per persoon, voor een businessclass-formule, maaltijden en excursies in elke stad waar wordt aangemeerd.

Indien het schip effectief 245 dagen op zee blijft, breekt het in Zwitserland gevestigde bedrijf, dat in 1997 werd opgericht door een Noorse miljardair, het wereldrecord voor de langste ononderbroken cruise, melden verschillende media.