LVSV zoekt andere locatie voor debat met Dries Van Langenhove
Foto: Photo News

Studentenverenigingen LVSV en KVHV mogen van rector Rik Van de Walle geen debat met Kamerlid Dries Van Langenhove organiseren in de auditoria van de UGent. Het LVSV zoekt nu een andere locatie.

Van Langenhove, deel van de Vlaams Belang-fractie in de Kamer, zou spreken op een openings­activiteit voor het nieuwe academiejaar volgende maat. Maar UGent-rector Rik Van de Walle stak daar deze week een stokje voor. Volgens hem heeft het risico op een ernstige verstoring van de orde daarbij de doorslag gegeven.

Het LVSV wil het evenement toch laten doorgaan. De vereniging heeft wél begrip voor de beslissing van Van de Walle, en zoekt daarom een nieuwe locatie.

Eerder had studentenvereniging KVHV al aangekondigd juridische stappen te onderzoeken tegen rector Rik Van de Walle. Het LVSV sluit zich niet aan bij eventuele juridische procedures tegen de rector.

Naar aanleiding van de ­Pano-reportage over Schild & Vrienden werd Van Langenhove vorig najaar de toegang tot de gebouwen van de UGent ontzegd. Hij mag wel de bibliotheek van de faculteit Rechten en Criminologie bezoeken om zijn masterproef te maken.