Strenge maatregelen tijdens tour van Ariana Grande
Ariana Grande treedt straks op in het Sportpaleis. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Vanavond treedt Ariana Grande op in het Sportpaleis. Fans worden op vraag van Ariana Grande’s entourage verzocht enkel doorzichtige tassen mee te nemen.

De veiligheidsmaatregelen gelden voor de volledige tour van Ariana Grande. Ook in Birmingham en Amsterdam waren enkel plastic tassen toegestaan. Voor het Sportpaleis is het de eerste keer dat zulke strenge veiligheidsmaatregelen worden toegepast.

Specifiek mag iedere fan één doorzichtige tas meenemen met een maximaal formaat van 30 × 15 × 30 centimeter. Camera’s of opnameapparatuur zijn niet toegestaan, gsm’s met een camera wel. Voor meer informatie kan u de website van het Sportpaleis raadplegen.

De controles zullen tussen en achter het Sportpaleis en de Lotto Arena plaatsvinden. Daar worden de plastic tassen doorzocht en worden mensen gefouilleerd. Wie toch een ondoorzichtige rugzak of tas meebrengt, zal moeten betalen voor een locker of voor een doorzichtige ‘Ariana Grande-tas’.

Aanslagen

De strengere veiligheidsmaatregelen komen er na de aanslagen in Manchester in 2017 (zie hieronder). Toen stierven 22 mensen tijdens een concert van Ariana Grande. De rest van de tour werd toen afgelast. Een jaar later kondigde Grande op Twitter de data van haar Sweetener tour aan.

 

In februari postte Grande een bericht op Instagram over de veiligheidsmaatregelen tijdens de tour. ‘We sturen binnenkort mails uit zodat jullie een doorzichtige tas meebrengen naar de concerten. De veiligheid zal vlot verlopen, maar wel heel strikt’, schrijft ze in de post.

 

Grande’s fans zijn verdeeld over de strengere maatregelen. Sommige fans vinden de maatregelen te ver gaan. Zij willen hun ‘persoonlijke spullen persoonlijk’ houden. Anderen vinden de maatregelen correct. De clear bag policy bestaat al jaren, vooral in Amerika waar op elk concert die policy wordt uitgevoerd.

Ariana Grande's repertoire bevat vooral pop- en R&B-nummers. Ze brak internationaal door met het nummer 'Problem' in samenwerking met rapster Iggy Azalea. Daarnaast zong ze samen met Jessie J en Nicki Minaj het nummer 'Bang Bang' in. Ze is ook bekend van haar nummers 'Thank u, next' en 'No tears left to cry'.