BENE-League handbal trekt zich dit weekend weer op gang, met Belgische favoriet en Belgische nieuwkomer
Foto: Dick Demey

Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie, waar zes teams uit België (Achilles Bocholt, Atomix Haacht, Hubo Initia Hasselt, HC Visé BM, Handbal Tongeren en Sporting Nelo) en zes teams uit Nederland aan deelnemen, is toe aan zijn dertiende editie.

Van Belgische zijde is Atomix Haacht de nieuwkomer. De Brabanders vervangen Sasja dat dit seizoen in eerste nationale speelt. In Nederland vervangt Handbal Houten het gedegradeerde Quintus. De voorbije drie seizoenen won Achilles Bocholt de titel.

Twaalf teams spelen in totaal 22 competitiewedstrijden waarna de top vier in de Final 4 mag strijden voor de titel. De reguliere competitie eindigt op 7 maart 2020. Een week later, in het weekend van 14 en 15 maart, wordt de Final 4 georganiseerd.

Achilles Bocholt en Visé speelden vorig seizoen de finale van de Final 4. “Als je vorig seizoen de triple hebt gewonnen, moet je niet flauw doen en kan je je ook niet wegsteken achter excuses. Uiteraard gaan we dit jaar opnieuw voor de prijzen”, zegt Bart Lenders, coach van Bocholt. “Of dat zal lukken, valt te bezien. Van Belgische zijde hebben alle teams zich versterkt. Er zijn financiële en sportieve inspanningen geleverd. Visé steekt er qua concurrentie bovenuit. Het niveau is bij alle clubs flink gestegen waardoor we meer hoogstaande competitie tegemoet gaan.

“Vorig seizoen was goed maar dit seizoen moet beter”, onderstreept Korneel Douven, coach van Visé. “De ambitie is duidelijk: we willen een prijs pakken. De eerste prijs die je kan pakken is de BENE-League. Het eerste objectief is de Final 4 halen. Vervolgens moeten we onze eerste wedstrijd op zaterdag winnen en daarbij niet te veel krachten verspelen zodat er op zondag nog genoeg benzine in de tank zit om te knallen.”