Vijf mannen Assen vrijgelaten, geen aanwijzing voor mishandeling
Hulpverleners schermen de plaats van het overlijden af. Foto: Belga

De vijf mannen uit Assen die werden aangehouden na de dood van een 32-jarige doofstomme tuinman, zijn weer vrijgelaten. Uit politieonderzoek is niet gebleken dat ze de overleden man hebben mishandeld.

Zaterdagmiddag rond 13 uur had de politie in Assen een melding gekregen dat een man zich ongepast gedroeg tegenover een kind in de speeltuin van de Iemstukken, een straat in de wijk Peelo.

De vader van het kind had de man daarom aangesproken en had ook geprobeerd hem tegen te houden toen hij weg wilde fietsen. Daarbij ontstond een worsteling, waarbij beiden vielen. Toen agenten ter plaatse kwamen, was er al een schermutseling ontstaan. Vier omstanders hielden de 32-jarige Assenaar vast.

Later bleek dat de man was overleden en werden de vier aangehouden. De vader van het meisje meldde zich vervolgens zelf bij de politie.

Het slachtoffer was doofstom en werkte als tuinman en stratenmaker, zo bevestigen zijn werkgevers aan De Telegraaf.

Op grond van de voorlopige bevindingen is nu besloten het vijftal vrij te laten. Het gaat om mannen uit Assen tussen de 27 en 54 jaar.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van het slachtoffer gaat door. Vandaag verricht een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut sectie, meldt de NOS

De politie onderzoekt ook het mogelijke zedendelict dat aan de dood van de man zou zijn voorafgegaan.