Zes festivalgangers in de cel na Kamping Kitsch
(themabeeld Kamping Kitsch) Foto: kds

Kamping Kitsch verliep al bij al rustig. Drugshonden controleerden 1300 van de 20.000 feestvierders aan de ingang. Bij 84 werden sporen van drugs gevonden. 44 van die 84 hadden er effectief bij. In de backstage werd het filmen van een erotische film stilgelegd.

Wie betrapt is op drugsbezit werd de toegang geweigerd en moest ter plaatse zijn boete betalen. Er werden zes personen meegenomen om af te koelen in de cel. Van vijf was dat omwille van openbare dronkenschap en eentje omwille van het verstoren van de openbare orde.

Er is één proces-verbaal opgemaakt voor drugshandel. Bij het meldpunt kwam één klacht binnen voor aanranding van de eerbaarheid. Iemand kneep een vrouw ongewenst in de billen en een andere ‘fotograaf’ wou een foto met blote borsten. De man maakte zelf de bovenkleding los van zijn model, zonder toestemming.

Film

Backstage was de politie er snel bij toen pornoster Ashley Moore beelden wou schieten die niets aan de verbeelding overlieten, zogenaamd om een film te maken. De politie trad onmiddellijk op.

Alcatraz

Er waren drie meldingen van nachtlawaai. De hulpdiensten hadden wel veel werk toen de zon blakerde.

Het aantal agenten dat werd ingezet was een veelvoud van deze die op dezelfde plek metalfestival Alcatraz bediende. ‘Geef ons dus maar de muziek van Alcatraz’, zei een omwonende, ‘al is Kamping Kitsch maar één dag “margi” en zie je wat.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig