De Amerikaanse president Donald Trump en de Britse premier Boris Johnson hebben zondagochtend op de G7-top in Biarritz een ontbijtmeeting gehouden. Toen de vraag kwam of Trump geen spijt heeft van de escalerende handelsoorlog met China, antwoordde hij bevestigend, al had dat nadien extra uitleg nodig. Johnson had dan weer subtiele kritiek op de handelsoorlog. Bekijk het in de video hierboven.

Naderhand specifieerde Stephanie Grisham, de woordvoerster van Trump, dat de president geen spijt had van de handelsoorlog op zich, maar wel bedenkingen heeft bij de manier waarop die gevoerd is. 'Zijn antwoord is verkeerd geïnterpreteerd', zei ze. Hij twijfelt namelijk of hij China niet nog harder had moeten treffen. 'Hij antwoordde bevestigend op de vraag, omdat hij betreurt dat hij de invoerrechten niet hoger heeft gemaakt'.

Een paar dagen geleden leek Trump nog heel tevreden met zijn handelsoorlog. Hij noemt zichzelf trouwens de enige die het conflict kan oplossen.

Trump lijkt toch geen schrik te hebben van een handelstarief meer of minder. Zaterdag had hij dé oplossing voor een Franse taks tegen Amerikaanse technologiebedrijven.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig