Colombia wil meer middelen voor beschermen Amazonewoud
Ivan Duque Foto: EPA-EFE

De Colombiaanse president Ivan Duque heeft de internationale gemeenschap om extra middelen gevraagd die moeten dienen om het Amazonegebied te vrijwaren. De oproep van Duque komt er terwijl zaterdag over heel Brazilië opnieuw honderden nieuwe brandhaarden ontstonden.

‘Ik wil graag (...) een oproep doen aan de internationale gemeenschap opdat ze begrijpt dat er naast toespraken ook middelen en wetenschappelijke ondersteuning nodig zijn’ willen we de longen van de wereld behouden, verklaarde de staatsleider.

Na een telefonisch onderhoud met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro preciseerde Duque dat de fondsen ook zullen worden gebruikt voor de strijd tegen de transnationale criminaliteit die het Amazonegebied treft.

De Colombiaanse president voegde er aan toe dat hij aan de verschillende landen die een deel van het Amazonewoud op hun grondgebied herbergen, zal vragen om een ‘gemeenschappelijke verklaring’ aan te nemen met de bedoeling de biodiversiteit van het grootste tropisch woud ter wereld te beschermen. Naast Brazilië en Colombia gaat het om Peru, Bolivia, Venezuela, Guyana, Frans-Guyana, Suriname en Ecuador.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig