Ruim 1,4 ton cannabis ontdekt in Grâce-Hollogne
Foto: AP

De lokale politie van de zone Grâce-Hollogne heeft dinsdag meer dan 1,4 ton cannabis in beslag genomen op de bedrijvenzone van Grâce-Hollogne. Het parket van Luik bevestigt vrijdag berichtgeving in La Meuse. Er is nog niemand opgepakt.

In een loods op het bedrijventerrein werden dinsdag 3.908 cannabisplanten ontdekt. De waarde van de 1,4 ton cannabis wordt geraamd op zowat 1 miljoen euro.

De planten werden aangetroffen in een voormalige dansschool, aan de achterkant van het gebouw waar grote containers opgesteld stonden. Het was volgens de politie de elektriciteitsmeter die leidde naar het oprollen van de plantage. De lampen om de planten te telen verbruiken veel stroom, wat de argwaan opwekte van de operator van het Luikse energiedistributiebedrijf.

In de loods werden naast acht vrachtwagencontainers en twee kleinere containers ook een tiental bedden en koelkasten aangetroffen.

‘Er lopen momenteel verschillende onderzoeksdaden. Er is nog niemand opgepakt’, aldus de woordvoerder van het Luikse parket.