Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol
Familie en vrienden legden bloemen op de plaats van het ongeval. Foto: lvl

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd. Of het om een niet toegestane hoeveelheid gaat, is nog niet bevestigd.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zondag op maandag, omstreeks 2 uur. Vier tieners keerden terug van de kermis van Erpe-Mere. De Fiat van de 18-jarige bestuurder botste in een slecht verlichte straat op een geparkeerde vrachtwagen. De bestuurder had een voorlopig rijbewijs, en mocht niet met passagiers rondrijden.

De eerste resultaten van het toxicologisch onderzoek hebben uitgewezen dat de bestuurder onder invloed was van alcohol toen het ongeval gebeurde. Hoeveel promille werd niet bekendgemaakt.

De bestuurder kon nog niet verhoord worden omdat hij zwaargewond in het ziekenhuis ligt.

Vrachtwagen

Verder onderzoek moet ook aantonen of de vrachtwagen in de bewuste straat reglementair geparkeerd stond. Voertuigen die meer dan 7,5 ton wegen, mogen niet langer dan acht uur in de bebouwde kom staan. ‘De politie heeft afgelopen weekend enkele vrachtwagens geverbaliseerd om ze in overtreding waren’, zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).