US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeld
David Goffin kende een uitstekende voorbereiding op US Open door tot de finale te geraken in het hard court toernooi in Cincinatti. Foto: AFP

De Fransman Corentin Moutet (ATP 83) wordt de eerste tegenstander van David Goffin (ATP 15) op het US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Steve Darcis (ATP 186) zal het niet makkelijk krijgen, want hij lootte de Serviër Dusan Lajovic (ATP 28). Elise Mertens (WTA 26) werd donderdag in New York tegen de Zwitserse Jill Teichmann (WTA 59) uitgeloot voor de eerste ronde van het US Open. Alison Van Uytvanck (WTA 66) krijgt de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 54) als eerste tegenstander.

Voor Goffin en de 20-jarige Moutet wordt het een tweede onderlinge ontmoeting. Vorig jaar was onze landgenoot de beste op Roland Garros. In de tweede ronde kan Goffin de Brit Cameron Norrie (ATP 60), die in de eerste ronde een kwalificatiespeler treft, ontmoeten. In de achtste finales kruist Goffin, die nog nooit de kwartfinales bereikte in New York, mogelijk het pad van de Zwitserse nummer drie Roger Federer.

Darcis treft in de eerste ronde de veel hoger gerangschikte Lajovic, maar won in 2017 in Peking wel de enige onderlinge confrontatie tot nu toe. De 35-jarige Davis Cup-specialist speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd op hardcourt, maar staat voor zijn tiende US Open en heeft dus meer dan genoeg ervaring. Hij geraakte nooit verder dan de tweede ronde op Flushing Meadows.

US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeld
Steve Darcis treft met Dusan Lajovic een zware tegenstander. Foto: BELGA

Elise Mertens start tegen Jill Teichmann, Alison Van Uytvanck tegen Viktoria Kuzmova.

De 23-jarige Elise Mertens neemt voor de vierde keer aan het US Open deel. Haar achtste finale van vorig jaar is haar beste resultaat tot nog toe. Tegen de 22-jarige Jill Teichmann speelde de Limburgse nog niet eerder.

US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeld
Elise Mertens treft een onbekende tegenstandster. Foto: AFP

Alison Van Uytvanck, 25 jaar, brak nog geen potten in Flushing Meadows. Bij vijf vorige deelnames eindigde het telkens in de eerste ronde. Tegenover Viktoria Kuzmova stond ze twee keer eerder. Eind februari 2018 hield ze de 21-jarige Slovaakse op het hardcourt in Boedapest uit de finale (6-4, 6-2), vier maanden later nam Kuzmova weerwraak in de achtste finales op het gras van Rosmalen.

US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeld
Foto: BELGA

De loting leverde meteen een duel op tussen twee ex-winnaressen en voormalige nummers een van de wereld. De Amerikaanse Serena Williams (WTA-8), winnares in 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 en 2014, staat in de eerste ronde tegenover de Russische Maria Sharapova (WTA-87), de US Open-kampioene van 2006.

Ruben Bemelmans strandt in tweede kwalificatieronde

Ruben Bemelmans (ATP 181) werd donderdag uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde voor het US Open. De 31-jarige Limburger moest in Flushing Meadows, New York, met 6-4 en 6-3 de duimen leggen voor de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP 143). Kimmer Coppejans (ATP 138) is nog actief in de kwalificaties.

Kirsten Flipkens naar play-offs, Yanina Wickmayer uitgeschakeld

Ook Kirsten Flipkens (WTA 109) kan zich nog op de hoofdtabel plaatsen. Ze versloeg Jovana Jaksic in drie sets (WTA 244) en neemt het in de derde en laatste kwalificatieronde op tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA 172). Yanina Wickmayer (WTA 162) kon het niet bolwerken tegen Xiyu Wang (WTA 122) en kan haar koffers pakken.

US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeld
Kirsten Flipkens houdt zicht op het hoofdtoernooi. Foto: Photo News