Honden kijken musical als training: ‘Ze waren heel braaf’
Foto: Stratford Festival

De dieren in kwestie zijn in opleiding om assistentiehonden te worden. In het kader van hun training gingen ze kijken naar de musical Billie Elliot tijdens het Stratford Festival in Canada.

‘Het is belangrijk om de honden voor te bereiden voor alle mogelijk taken die ze zullen moeten doen met hun baasjes’, zegt Laura Mackenzie, hoofdtrainer en eigenaar van K-9 Country Inn Working Service Dogs. ‘Het theater geeft ons de mogelijkheid om de honden bloot te stellen aan verschillende prikkels zoals licht, geluid en beweging’, zegt ze. ‘De honden moeten aantonen dat ze rustig kunnen blijven op een kleine oppervlakte voor een langere periode.’

De honden gingen op 8 augustus naar een ‘rustige voorstelling’ van het festival, waar aandacht is voor mensen die niet goed tegen hevige prikkels kunnen, zoals mensen met autisme, jonge kinderen of mensen die geen hele voorstelling kunnen blijven zitten.

‘Er kwamen ongeveer twaalf honden kijken, en ze waren heel braaf’, zegt woordvoerder van het festival Ann Swerdfager. ‘Alle honden hebben het heel goed gedaan, ze bleven rustig tijdens het optreden’, zegt Mackenzie.