Nieuwe zomer op komst: temperaturen tot 30 graden
Themabeeld Foto: rr

Het blijft woensdag droog, de dag begint met veel zon. In de loop van de dag kunnen er wolkensluiers ontwikkelen, in het binnenland is er kans op stapelwolken. Dit weekend klimmen de temperaturen.

De maxima schommelen woensdag tussen 18 of 19 graden in Hoog-België en 23 graden in het centrum van het land en de Kempen. De wind blijft zwak en veranderlijk. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht blijft het droog en wordt het vaak helder. Later tijdens de nacht verschijnen er wat hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen lokaal 4 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan zee.

Donderdag verdwijnt het eventuele ochtendgrijs snel. Daarna volgt droog, rustig en overwegend zonnig weer. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 24 à 25 graden in het centrum van het land.

Vrijdag wordt het opnieuw zonnig en rustig met vorming van enkele onschuldige stapelwolken. Het wordt warmer met maxima van 21 tot 26 graden.

Weekend

Zaterdag krijgen we warm zomerweer met volop zon. De maxima liggen rond 25 à 26 graden aan zee en in de Ardennen, en tussen 27 en 29 graden elders. Zondag is het nog altijd zonnig en warm met maxima rond 26 à 27 graden in de Ardennen en rond 30 graden in Laag-België. Naar de avond toe zou er zich eventueel een lokale onweersbui kunnen ontwikkelen.

Maandag zou het vrij zonnig zijn met wel wat meer wolkenvelden. Waarschijnlijk is het nog warm met maxima van 24 tot 29 graden. Dinsdag is het wellicht nog droog en vrij zonnig met maxima van 25 tot 29 graden.