Brusselse politie rijdt vluchtende 17-jarige dood
Foto: BELGA

Een zeventienjarige jongeman is afgelopen nacht om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een patrouillewagen van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene. Hij was op de vlucht voor een andere politieploeg. Dat bevestigt het Brusselse parket.

‘Een van onze teams was onderweg naar een interventie voor dieven aan het werk’, licht Olivier Slosse van de Brusselse politie de zaak toe. ‘De zeventienjarige jongen stak plotseling al lopend de Ravensteinstraat over, en net op dat moment reed een voertuig van de anti-agressiebrigade voorbij dat op weg was voor een melding van dieven die op heterdaad waren betrapt. Dat voertuig heeft de jongeman aangereden. De jongen was zwaargewond. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren maar dat is helaas niet gelukt. De jongeman overleed ter plaatse.’ 

Op het moment van de aanrijding was de jongeman zelf op de vlucht voor een drugscontrole. Hij werd te voet achternagezeten door enkele agenten doorheen de Ravensteingalerij en liep volgens onze informatie door het rood. Hij zou drugs op zak gehad hebben.

Voorlopig is het nog niet helemaal duidelijk om wie het precies gaat. De jongeman kon nog niet formeel geïdentificeerd worden en de familie is dus nog niet op de hoogte gebracht. ‘Wij betreuren dit ongeval ten zeerste en willen ons medeleven ook betuigen aan de familie van het slachtoffer. Ook ons team was bijzonder aangedaan door het ongeval en moest worden bijgestaan door het stressteam.’

Het Brusselse parket heeft een wetsarts, verkeersdeskundige en het gerechtelijk labo ter plaatse laten gaan en de beelden van de bewakingscamera's in de omgeving in beslag laten nemen voor het verdere onderzoek.