Niels Destadsbader wint Radio 2 Zomerhit 2019
Niels Destadsbader met de Zomerhit-trofee. Foto: Simon Mouton

Niels Destadsbader mocht zondagavond op de zeedijk in Blankenberge de Radio 2 Zomerhit 2019 in ontvangst nemen. Met ‘Mee naar boven’ kaapt hij zijn derde opeenvolgende trofee weg. Eerder won Destadsbader met ‘Skwon meiske’ (2017) en ‘Verover mij’ (2018).

Voor de 45ste editie van de begeerde trofee van Radio 2 waren tien nummers van Vlaamse artiesten en groepen genomineerd. Naast vijfvoudig winnares Belle Perez (Indirectas) waren dat Niels Destadsbader (Mee naar boven), Dana Winner (Waar je ook bent), Hooverphonic (Looking for stars), Kommil Foo (Stilte na de storm), Laura Tesoro (Thinking about you all the time), #LikeMe (Vlaanderen m’n land), Mathias Vergels (Helena), Metejoor (Horizontaal) en Regi feat. Jake Reese & OT (Summer Life).

Via televoting lag de keuze volledig bij het publiek. Dertig jaar nadat Koen en Kris Wauters met Clouseau voor ‘Anne’ de Zomerhit scoorden, mochten ze nu de prijs aan Niels Destadsbader overhandigen.

Aan de vuurtoren werden ook de Radio 2-muziektrofeeën uitgereikt. In de categorie soloartiest won Mathias Vergels, de #LikeMe-cast uit de populaire Ketnet-jeugdserie werd gehuldigd als beste groep en de prijs voor de doorbraak was voor IBE, de laureaat van de jongste ‘The Voice van Vlaanderen’.