Drie dodelijke ongevallen op de weg
Dodelijk ongeval in Bornem Foto: tdk
Bij drie dodelijke ongevallen zaterdagnacht en zondagochtend is telkens de bestuurder om het leven gekomen.

Op de N16 in Bornem is zaterdagnacht een 41-jarige vrouw uit Willebroek om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De bestuurster verloor de controle over het stuur en smakte tegen een boom op de middenberm. De hulpdiensten probeerden haar te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse voor een onderzoek naar de juiste omstandigheden van het ongeval.

Mogelijk is de vrouw onwel geworden. Door het ongeval bleef de N16 richting Mechelen urenlang afgesloten.

In Hoei, in de provincie Luik, is zaterdagavond een dertiger om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de N66. Dat werd vernomen bij waarnemend burgemeester Jacques Mouton.

Om een nog onbekende reden verloor de bestuurder, die uit Hoei afkomstig is, omstreeks 19 uur de controle over zijn stuur en kwam in de garage van een woning terecht. De man overleed aan zijn verwondingen.Na het ongeval moest het gebouw wegens instortingsgevaar worden gestut.

Op de A12 in Londerzeel heeft zich zondagochtend in de richting van Brussel kort na 10 uur een dodelijk ongeval voorgedaan. Een autobestuurder verloor er om een nog onbekende reden de controle over het stuur en belandde met zijn voertuig in de vangrail. De man, die alleen zat in het voertuig, stierf ter plaatse. Het slachtoffer is een 23-jarige man uit Antwerpen.

Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige, die op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde ter plaatse kwam, is wateroverlast de oorzaak van het ongeval. 'Hierdoor is de auto van de bestuurder beginnen te slippen. Er was geen ander voertuig bij betrokken. De omstandigheden van het ongeval worden evenwel nog verder onderzocht', aldus parketwoordvoerster Carol Vercarre.