Neymar is opnieuw afwezig bij Paris Saint-Germain tegen Rennes
Foto: AFP

PSG zal het zondag op het bezoek bij Rennes op de tweede speeldag in de Ligue 1 opnieuw zonder haar sterspeler Neymar moeten doen. Dat maakte coach Thomas Tuchel zaterdag, een dag voor de wedstrijd, bekend op de persconferentie.

“Neymar heeft vandaag de training niet kunnen afwerken, het is nog te vroeg voor hem”, legde Tuchel uit. “Vooral Rennes op verplaatsing is altijd lastig. We wachten nog een week, dan zal hij de trainingen hebben kunnen hervatten.” De Duitse T1 van de Parijzenaars onderlijnde dat Neymar al sinds eind mei aan de kant staat met een enkelblessure. De voorbije weken wisselde de Braziliaan af tussen groepstrainingen en individuele oefenstondes. Vorige week miste hij op de openingsspeeldag ook al de thuiswedstrijd tegen Nîmes (3-0).

Toch lijkt niet enkel een mogelijke blessure invloed te hebben. Neymar verbergt al enkele weken niet meer dat hij openstaat voor een vertrek uit Parijs. Sportief directeur Leonardo bevestigde vorige week al dat er transferonderhandelingen liepen.

Neymar werd in de zomer van 2017 de duurste speler op aarde door zijn transfer van 222 miljoen euro van FC Barcelona naar PSG. De Parijzenaars wonnen de voorbije twee seizoenen weliswaar twee Franse titels, een beker en een ligabeker, maar in de Champions League - het grote doel van het Parijse bestuur - bleef glorie uit.