In Italië vermiste Franse wandelaar dood teruggevonden
Er wordt met man en macht gezocht naar een spoor van de 27-jarige Gaultier Foto: AFP

In Italië werd meer dan een week gezocht naar een Franse toerist. Simon Gautier viel bij een trektocht in een ravijn en kon zelf de hulpdiensten verwittigen, maar het bleek erg moeilijk hem te lokaliseren. De Italiaanse media melden dat zijn levenloze lichaam gevonden is.

De Italiaanse politie heeft het overlijden van de Fransman bevestigd. De 27-jarige Gaultier verdween negen dagen geleden. Zijn lichaam werd aangetroffen op de bodem van een ravijn in de gemeente Belvedere di Ciolandre, nadat een reddingswerker met een verrekijker zijn rugzak had opgemerkt.

De jongeman viel vorige week vrijdagochtend van een rots, tijdens een trektocht in een rotsachtig gebied nabij Policastro, 200 kilometer ten zuiden van Napels. Hij brak bij die val beide benen, maar kon nog zelf de hulpdiensten verwittigen. Zijn telefoontje werd om 9 uur ’s ochtends geregistreerd door de carabinieri of rijkswacht van Lagonegro, na acht dagen zoeken werd zijn levenloze lichaam gevonden.  'Er zijn zeer weinig antennes in deze onbewoonde regio die een precieze locatie van de oproep onmogelijk maken', aldus de ordediensten.

Gaultier vertelde de hulpdiensten dat hij vanuit zijn beknelde positie de zee nog kon zien, maar de hulpdiensten slaagden er niet in om hem te lokaliseren ondanks het inzetten van drones, helikopters en speleologen. Tientallen vrijwilligers sloten zich aan bij de zoektocht, die zaterdagochtend werd hervat.

Volgens een vriend was Gaultier, die twee jaar in Rome woonde voor zijn studies, erg sportief en goed georganiseerd, en had hij ook deze trektocht goed voorbereid. Hij vertrok vermoedelijk de dag, met water en voedsel voor enkele dagen.