Belg opgepakt voor tien jaar oude dubbele moord in Brazilië
Archieffoto. Foto: REUTERS

De Braziliaanse federale politie heeft woensdag een 48-jarige Belgische zakenman opgepakt. Hij wordt ervan verdacht betrokken zijn bij een dubbele moord uit 2010. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd.

De Belgische zakenman had woensdagochtend net zijn kinderen naar school gebracht toen hij op de Avenida Ayrton Senna in Natal, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte, tegengehouden werd door de politie. De agenten hadden informatie gekregen dat de man zich in de stad bevond en sloeg woensdagochtend dan ook toe.

‘De Braziliaanse autoriteiten hebben contact opgenomen met het consulaat-generaal in Rio de Janeiro om zijn aanhouding te melden’, bevestigde Nadia Benini van FOD Buitenlandse Zaken.

De arrestatie heeft te maken met een dubbele moord die in februari 2010 gepleegd werd in Conde. Hij is een verdachte in de zaak, aldus de politie, maar die wilde niet verduidelijken welke rol hij gespeeld zou hebben bij de moorden. De man zei volgens lokale media dat hij ‘verrast’ was en beweerde niets te weten van de feiten waarvoor hij ingerekend werd.

De man werd aan een eerste verhoor onderworpen en wordt in voorlopige hechtenis gehouden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig