Hersenaandoening ontdekt bij Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel
Foto: EPA-EFE

De Nederlander Ricky van Wolfswinkel kan een half jaar tot een jaar niet voetballen. De Nederlandse spits van FC Bazel meldt dat donderdag via zijn club.

Van Wolfswinkel liep vorige week in de thuiswedstrijd tegen LASK Linz in de derde kwalificatieronde van de Champions League een hersenschudding op. Uit scans die in het ziekenhuis werden gemaakt, kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen heeft. Dat is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen. Dat kan leiden tot een hersenbloeding, legt de aanvaller in een videoboodschap uit.

Het aneurysma zit al langere tijd in het hoofd van Van Wolfswinkel, die een operatie moet ondergaan. Hoelang het herstel duurt, is moeilijk aan te geven. “Ik ben blij dat het aneurysma nu is ontdekt en niet veel later”, aldus Van Wolfswinkel, die in de tweede kwalificatieronde met een doelpunt verantwoordelijk was voor de uitschakeling van PSV.

Nadat het Bazel had uitgeschakeld is Club Brugge de eerstvolgende tegenstander van LASK in de play-offronde van de Champions League. (belga)