Trump eist strenger optreden justitie nadat schutter zes agenten verwondt
Foto: Photo News

Nadat zes politieagenten woensdag gewond raakten bij een schietpartij in Philadelphia, eist de Amerikaanse president Donald Trump een strengere aanpak van de straatcriminaliteit.

‘De schutter in Philadelphia had nooit op straat mogen komen. Hij heeft een lang en crimineel verleden’, klaagde president Trump op Twitter. ‘Het lijkt erop dat hij zich amuseerde na zijn gevangenneming en het verwonden van zoveel politie.’

De president eist ‘een lange gevangenisstraf’ en wil ‘veel strenger zijn met betrekking tot straatcriminaliteit’.

Gewonde agenten niet in levensgevaar

De schietpartij begon woensdag om 16.30 uur lokale tijd. Agenten wilden een huiszoeking uit in een drugsdossier uitvoeren bij een man, die hun komst niet waardeerde en in zijn huis op hen begon te vuren. De agenten vluchtten via deuren en ramen, waarna de man zijn voordeur barricadeerde en van daaruit verder begon te schieten.

Minstens zes agenten raakten gewond, maar ze zijn niet in levensgevaar. “De agenten werden op verschillende plaatsen in het lichaam geraakt maar gelukkig gaat iedereen het halen”, zei politiecommissaris van Philadelphia Richard Ross tijdens een persconferentie. Intussen zouden de geraakte agenten het ziekenhuis hebben verlaten. Drie andere agenten raakten gewond toen ze dekking zochten.

De verdachte verschanste zich nadien urenlang in een huis in de buurt Nicetown-Tioga en er werd nog heen en weer geschoten. De buurt werd hermetisch afgesloten. Uiteindelijk gaf de man zich over.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig