Russisch vliegtuig maakt noodlanding na botsing met zwerm vogels
Foto: EPA-EFE

Nabij Moskou is een passagiersvliegtuig met meer dan 230 mensen aan boord donderdagmorgen na een botsing met vogels in een maïsveld geland. Daarbij zijn volgens de autoriteiten minstens 23 mensen, onder wie meerdere kinderen, gewond geraakt. Eén iemand is er erg aan toe, aldus het persbureau Interfax.

Kort na het opstijgen is omstreeks 05.20 uur Belgische tijd een zwerm meeuwen in de motoren van de Airbus A321 van luchtvaartmaatschappij Ural Airlines geraakt. Dit leidde tot aanzienlijke storingen, waarop de piloten terugvlogen naar de luchthaven Zjoekovski. Kort voor de noodlanding in het maïsveld, zonder uitgeklapte wielen, zijn de motoren uitgeschakeld, zeggen de autoriteiten.

Er was geen sprake van brand, aldus de luchtvaartautoriteit. Alle inzittenden werden via kleinere noodglijbanen geëvacueerd.

Op foto’s en video’s is te zien hoe het toestel in een maïsveld op goed een kilometer van de landingsbaan staat. Volgens de luchtvaartmaatschappij hebben de piloten juist gehandeld. Zij hebben precies gedaan wat hen was aangeleerd, zei een woordvoerder aan Interfax.

Het vliegtuig wilde van Moskou naar Simferopol op het door Rusland geannexeerde schiereiland Krim vliegen. Aan boord waren 226 passagiers en zeven bemanningsleden.

Een speciale commissie zal een onderzoek instellen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig