Verhuisbedrijven ergeren zich aan stadsvernieuwing
Foto: belga

Circulatieplannen, lage-emissiezones, paaltjes, fietspaden. Het zijn maar enkele ergernissen die de verhuissector in een brief aanklaagt bij de steden en gemeenten.

De Belgische Kamer der Verhuizers (BKV) heeft een open brief gestuurd naar alle Belgische steden en gemeenten met haar ergernissen.

Naast ciruclatieplannen, lage-emissiezones en toegangsuren leiden ook de aanleg van straten en pleinen of de plaatsing van openbare voorzieningen zoals banken, bushokjes of paaltjes, beplantingen tot ergernis. ‘Daardoor is het niet meer mogelijk met een verhuislift of vrachtwagen tot aan een gebouw te rijden.’

Voorts maken versmallingen van straten, de verhoging van voetpaden en de aanleg van fietspaden het moeilijk om een verhuislift te plaatsen of met een verhuiswagen tot aan een gebouw te rijden of zelfs te parkeren.

Ook de toekenning van sommige bouwvergunningen krijgen een veeg uit de pan. ‘Er wordt daarbij geen rekening gehouden met het feit dat meubels, frigo’s, wasmachines, piano’s, brandkasten en andere grote verhuisgoederen in of uit het gebouw moeten geraken’, klinkt het.

Ten slotte vragen de verhuisfirma’s aandacht voor de procedures die sommige steden en gemeenten toepassen bij het indienen van een aanvraag voor een parkeervergunning.

De BKV vraagt om in de toekomst rekening te houden met de talrijke problemen die haar leden dagelijks ondervinden bij de uitvoering van verhuisopdrachten.