Eupen haalt met Kameroense middenvelder Akono dertiende speler naar Kehrweg
Pierre Ramses Akono tekent voor vier seizoenen bij KAS Eupen. Foto: KAS Eupen

Eersteklasser KAS Eupen heeft zich versterkt met de Kameroener Pierre Ramses Akono. De negentienjarige verdedigende middenvelder komt over van Eding Sport en ondertekende aan de Kehrweg een contract voor vier seizoenen, zo maakte de club woensdag bekend.

Akono is een negentienjarige centrale middenvelder die eveneens als controleur kan worden opgesteld. Onlangs werd Akono door bondscoach Clarence Seedorf voor de eerste keer opgeroepen voor de Kameroense nationale elf. Tot een debuut kwam het nog niet, Akono bleef tegen Zambia negentig minuten op de bank zitten.

Bij Eupen is hij al de twaalfde nieuwkomer in deze zomertransferperiode. Eerder verwelkomenden de Oostkantonners Flavio Ciampichetti, Romain Matthys, Jon Bautista, Jordi Amat, Jens Cools, Menno Koch, Andreas Beck, Carlos Embalo, Adrián Lapeña, Leonardo Rocha en Ortwin De Wolf.

Sulayman Marreh werd definitief overgenomen van Watford en is daarmee de dertiende aanwinst van Eupen. Daartegenover staat het vertrek van zestien spelers uit de Kehrweg, onder wie Eric Ocansey, David Pollet, Hendrik Van Crombrugge en Alessio Castro-Montes.