Scorende De Rossi ziet debuut bij Boca Juniors in enorme blamage eindigen
Daniele De Rossi (rechts) scoort bij zijn debuut voor Boca Juniors. Foto: AP

Daniele De Rossi heeft zijn eerst doelpunt op Argentijnse bodem gemaakt, maar zal gemengde gevoelens overhouden aan zijn debuut. In de tweede ronde van de Argentijnse beker werd Boca Juniors, met onder meer De Rossi en Carlos Tévez in de basis, na penalty’s (1-3) uitgeschakeld door tweedeklasser Almagro.

De Rossi kwam deze zomer over van AS Roma, waar hij zijn gehele carrière speelde alvorens hij naar Argentinië vertrok. Bij de Giallorossi kwam de spijkerharde Italiaan tot 616 wedstrijden waarin hij 63 keer scoorde en maar liefst 159 kaarten verzamelde. Het aflopende contract van de 36-jarige middenvelder werd niet verlengd, waarna Boca Juniors hem een contract voor een seizoen aanbood.

Afgelopen nacht maakte De Rossi zijn debuut voor de 33-voudig Argentijns landskampioen. Door de nederlaag na strafschoppen tegen tweedeklasser Almagro moet De Rossi zijn vijfde prijs in zijn langlopende carrière voorlopig uitstellen. De 36-jarige Italiaanse middenvelder kopte zijn nieuwe werkgever na 28 minuten op voorsprong. Een hoekschop kwam panklaar op het voorhoofd van De Rossi die eenvoudig vrijstaand de 1-0 op het scorebord kon koppen.

Met een gele kaart op zak werd de Italiaan dertien minuten voor tijd gewisseld waarna Boca Juniors volledig wegzakte. Juan Martinez scoorde niet veel later de gelijkmaker waardoor penalty’s uiteindelijk de beslissing moesten bieden. Daarin zakte Boca Juniors door de ondergrens door maar liefst drie strafschoppen te missen en strandt het in de tweede ronde van de Argentijnse beker.