Amerikaanse tiener die schietpartijen aanmoedigde, bezat 25 vuurwapens
Foto: REUTERS

Een geradicaliseerde tiener uit VS-staat Ohio, die op het internet had opgeroepen om politieagenten te vermoorden en abortuscentra aan te vallen, is opgepakt. Hij bleek in het bezit van 25 vuurwapens en ongeveer 10.000 kogels. Dat meldt de FBI.

Op internetforum iFunny, waar hij 4.400 volgers had, had de achttienjarige onder het pseudoniem ‘ArmyOfChrist’ berichten gepost waarin hij massamoorden goedpraatte. Hij riep op om abortuscentra te viseren en ‘in het wilde weg te schieten op alle federale agenten’, volgens een klacht van de FBI van maandag.

Bij een huiszoeking bij de tiener thuis in Boardman, in het oosten van Ohio, vond de politie vijftien aanvalswapens en tien halfautomatische pistolen. Ook lagen er munitie en camouflagekledij. De verdachte bekende dat hij online dreigementen had geuit maar zei dat het ‘maar een grapje’ was.

Bij de recente aanslag in de VS op 3 augustus in El Paso, Texas, vielen er 22 doden. De schutter plaatste vlak voor de aanslag een manifest op het online platform 8chan, waarin hij aangaf een antwoord te willen geven op de ‘invasie van Mexicanen’. Bij een andere schietpartij in Dayton, ook Ohio, kwamen diezelfde dag 9 personen om het leven. Het motief van de schutter van Dayton is nog niet bekend.