Dudelange van coach Emilio Ferrera stoot door naar play-offronde Europa League
Foto: BELGAIMAGE

Dudelange heeft zich vanavond geplaatst voor de play-offronde van de Europa League. De Luxemburgse ploeg van coach Emilio Ferrera klopte in Tallinn het Estse Kalju in de return met 0-1, nadat de heenmatch in Dudelange met 3-1 gewonnen was.

De opdracht van Dudelange werd in de 35e minuut een pak makkelijker, nadat Kalju wegens een rode kaart voor Khomutov herleid werd tot tien spelers. Sinani (56.) zette na de pauze de puntjes op de i door voor de Luxemburgers te scoren. Ferrera had in de Estse hoofdstad een basisplaats in petto voor de Belgen Antoine Bernier, Mohamed Bouchouari en Charles Morren. Sabir Bougrine kwam in de 78ste minuut tussen de lijnen.

In de laatste ronde voor de groepsfase van de Europa League neemt Dudelange het op tegen de winnaar van het duel tussen het Armeense Ararat en het Georgische Saburtalo Tbilisi. De Luxemburgers werden in de eerste voorronde van de Champions League door het Maltese Valletta uitgeschakeld, maar opgevist in de kwalificaties van de Europa League. Ook vorig jaar haalden ze de poules van de Europa League. (belga)