Verkeersregeling A12 wordt weer aangepast, kruispunten niet meer conflictvrij
Foto: Joris Herregods

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert maandag opnieuw een (tijdelijke) wijziging van de verkeerslichtenregeling op de A12 en de Boomsesteenweg in Aartselaar door.

De tegenoverliggende zijstraten van enkele kruispunten krijgen er opnieuw tegelijkertijd groen om de wachttijden naar beneden te krijgen zonder de doorstroming op de A12 in het gedrang te brengen. Dat betekent wel dat de conflictvrijheid van die kruispunten voorlopig weer verleden tijd is.

AWV had in maart een nieuwe, maximaal conflictvrije verkeerslichtenregeling ingesteld op vijf zwarte kruispunten van de A12 en de parallelle Boomsesteenweg (N177). De veiligheid voor overstekende fietsers en voetgangers zou er sterk door bevorderd worden, maar de wachttijden op zowel de A12 en N177 als de zijstraten namen wel sterk toe.

Al snel volgde er een eerste aanpassing die het verkeer op de A12 langer groen gaf, maar de hinder voor de zijstraten steeg nog. Bovendien reden meer bestuurders door het rood licht, waardoor de burgemeesters van omliggende gemeenten vreesden dat het aantal ernstige ongevallen met zwakke weggebruikers juist zou stijgen.