Lichaam van vermiste Britse tiener in Maleisië geïdentificeerd door haar ouders
De familie van de tiener identificeerden har in het Tuanku Jaafar Hospital in Seremban, Maleisië. Foto: REUTERS

De vijftienjarige Frans-Ierse tiener verdween op 4 augustus verdween uit haar vakantieresort in Maleisië. Er werd dinsdag een lichaam gevonden, haar ouders hebben het geïdentificeerd als dat van hun dochter. Woensdag worden de resultaten van de autopsie verwacht.

‘De familie werd naar hier gebracht om het lichaam dat eerder vandaag gevonden werd te identificeren, en de familie heeft bevestigd dat het gaat om het lichaam van Nora Anne’, zei Mohamad Mat Yusop, de politiechef van de staat Negeri Sembila, waar Nora Anne Quoirin verdween.

Het lichaam van Nora Anne Quoirin werd gevonden in een heuvelachtig gebied in een ravijn, op zo’n 2,5 kilometer van het Dusun Resort waar ze verbleef, en werd met de helikopter naar het ziekenhuis van de stad Seremban gebracht.

Volgens de politiechef had het meisje geen kleren aan toen haar lichaam werd gevonden. Vragen over eventuele verwondingen wilde hij niet beantwoorden, omdat de resultaten van de autopsie eerst afgewacht moeten worden.

De ouders van het meisje, die zeiden dat hun dochter een lichte mentale achterstand had, loofden een beloning uit van 50.000 Maleisische ringgit (ruim 10.000 euro) voor wie informatie kon geven die zou leiden naar het meisje. Ze vreesden van bij het begin dat hun dochter ontvoerd werd. De politie ging in eerste instantie niet uit van een misdrijf, maar sluit een criminele achtergrond ondertussen niet meer uit.

Met de vondst van het meisje, dat met haar familie in Londen woonde, komt er een einde aan een grootscheepse zoektocht van tien dagen, waar inheemse stamleden, lokale vrijwilligers en honderden brandweerlui en politieagenten uit Maleisië, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk aan meewerkten.