De twee tieners die wekenlang voortvluchtig waren, hebben hoogstwaarschijnlijk zelfmoord gepleegd.

De autopsie heeft de identiteit van de gevonden lichamen bevestigd. Het gaat om de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky. Allicht hebben ze zichzelf van het leven beroofd met een vuurwapen.

Het lijkt erop dat beide tieners al enkele dagen dood waren voor de lichamen zijn aangetroffen. De lijken werden gevonden in de buurt van de oever van de rivier Nelson, op ongeveer 8 kilometer van de plek waar eind juli de uitgebrande auto van de twee tieners werd gevonden.

De twee jeugdvrienden van 19 en 18 jaar oud werden officieel in verdenking gesteld van de moord op de 64-jarige professor Leonard Dyck. Daarnaast werden ze er ook van verdacht de 23-jarige Australiër Lucas Fowler en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) te hebben gedood.

Over het motief voor de moorden tast de politie nog in het duister. Ze onderzoekt de gevonden vuurwapens om na te gaan of die zijn gebruikt bij de drie moorden.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Dit vertelde de politie toen ze de lichamen van de twee tieners vorige week vond.