Jean-Marie Dedecker: ‘Waarom houden we nog verkiezingen?’
Foto: BELGA

Jean-Marie Dedecker, als onafhankelijke verkozen op een N-VA-lijst, is er niet over te spreken dat N-VA, CD&V en Open VLD opnieuw samen een Vlaamse regering gaan vormen. Hij zou liever hebben dat Vlaams Belang een kans kreeg.

‘Men legt het resultaat van de verkiezingen naast zich neer, zoals dat ook in dictaturen gebeurt. Waarom doen we dan nog verkiezingen?’, zegt de burgemeester van Middelkerke.

Een meerderheid met Vlaams Belang was niet mogelijk, omdat andere partijen niet met de uiterst rechtse partij willen samenwerken. ‘De Wever had kunnen achteroverleunen en anderen een regering laten vormen’, herhaalt Dedecker. ‘Nu komt er een kabinet van losers.’

‘Het was een unieke kans om te kijken of het zou lukken met Vlaams Belang, en om een einde te maken aan de zwarte zondagen’, meent Dedecker. Hij verwijst naar de neergang van Geert Wilders in Nederland na een periode van gedoogsteun.

Toch heeft Dedecker er geen spijt van dat hij als onafhankelijke op een N-VA-lijst opkwam bij de verkiezingen. ‘Ik ben het eens met 80 procent van hun standpunten, ook over wat bijvoorbeeld over integratie en het M-decreet in de startnota staat’, zegt hij.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig