Drie kinderen omgekomen bij scheepsongeluk op het Kanaal
Themabeeld van een reddingsboot. Foto: AFP

Ter hoogte van het Franse Agon-Coutainville (Manche) is maandag een schip gekapseisd. Drie van de zes opvarenden, een jongen van 7, en twee meisjes van 9 en 11 jaar oud, overleefden het ongeluk niet. Dat lieten de reddingsdiensten weten.

Een getuige sloeg om 15.33 uur alarm nadat een pleziervaartuig was gekapseisd op ongeveer 800 meter van het strand van Passous. De hulpdiensten zetten prompt de grote middelen in, aldus de regionale krant Ouest France.

Drie volwassen opvarenden gingen overboord, de drie kinderen zaten in de cabine onder water vast, meldde de regionale krant La Voix du Nord. De kinderen kregen een hartstilstand en konden op het strand niet meer gereanimeerd worden. De volwassenen zijn ongedeerd of lichtgewond.

Het parket bevestigt dat de kinderen 7, 9 en 11 jaar oud zijn. De ouders van de twee jongste kinderen zijn de eigenaar van de boot, het kind van 7 was in gezelschap van zijn moeder. Dinsdag vindt op de kinderen een lijkschouwing plaats.

Het parket van Coutances heeft een onderzoek geopend, zegt de procureur. Het onderzoek spitst zich toe op de veiligheidsnormen en de navigatie-omstandighgeden, aldus Ouest France.

Toen het ongeluk zich voordeed, lijkt het weer goed te zijn geweest. Er waren geen waarschuwingen voor de scheepvaart uitgevaardigd. Het schip is verzegeld en bevindt zich in een plaatselijke zeilschool, aldus Ouest France.