Dodelijk ongeval in Oudsbergen: slachtoffer lag vóór aanrijding op straat

De politie heeft zondag een verdachte opgepakt voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Oudsbergen. Later op de dag werd hij vrijgelaten, maar zijn rijbewijs is wel voor vijftien dagen ingetrokken. Uit de eerste vaststellingen bleek dat het slachtoffer al op straat lag nog voor hij aangereden werd.

Op de Weg naar Gruitrode in Opglabbeek kwam na een aanrijding een 45-jarige fietser uit Oudsbergen om het leven. De fatale klap gebeurde rond 3 uur. Agenten zagen toevallig het ongeval in de verte gebeuren. Bij hun aankomst troffen ze de fietser aan op de rijbaan. De bestuurder van de auto was verder gereden zonder te stoppen.

De politie diende aan het zwaargewonde slachtoffer de eerste zorgen toe en waarschuwde de hulpdiensten. De toestand van de 45-jarige man was zeer ernstig. De Mug-arts kon uiteindelijk alleen maar het overlijden van de man vaststellen.

Na de aanrijding werd het signalement van de bestuurder naar andere politieteams in de omgeving verspreid. De wagen en de bestuurder werden even later thuis aangetroffen. De dienstdoende parketmagistraat besliste de automobilist de dag zelf nog vrij te laten. 

Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat het slachtoffer met zijn fiets al op de rijbaan lag voordat de aanrijding met de wagen gebeurde. Het opsporingsonderzoek naar de concrete omstandigheden moet worden voortgezet. De automobilist moet zich ter beschikking houden van politie en parket.