Joe neemt afscheid van presentatrice Leen Demaré
Foto: Guy Puttemans
Leen Demaré (57) verdwijnt vanaf begin januari 2020 van radiozender Joe. Het ziet ernaar uit dat de radiopresentatrice is bedankt voor bewezen diensten.

'Het is met pijn in ons hart dat we afscheid nemen van haar op de radio. Een zender moet nu eenmaal blijven evolueren en vernieuwen en daar horen soms moeilijke beslissingen bij', zegt Robin Vissenaekens, programmadirecteur radio van DPG Media, de groep waartoe Joe, maar ook VTM en Qmusic horen.

Leen Demaré is nochtans een van de pioniers van Joe. Toen het station op 1 april 2009 werd opgestart, was zij er al bij. In afwachting van haar vertrek blijft ze haar programma op vrijdagavond tussen 19 en 22 uur en zaterdag en zondag tussen 16 en 19 uur presenteren.

Demaré startte in 1985 haar radioloopbaan bij Radio 1 met de presentatie van Voor de dag. Ze maakte in 1992 de start van Radio Donna mee, maar in 2006 ruilde ze de VRT voor 4fm, het station dat later Joe FM werd en nog later kortweg Joe.

Wat Demaré vanaf begin 2020 professioneel gaat doen is nog niet duidelijk. Bij DPG luidt het dat 'er samen met Leen wordt bekeken of ze een andere rol binnen DPG Media kan vervullen'. Demaré reageerde niet zelf op haar afscheid van Joe.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig