Opnieuw bagage achtergebleven op Brussels Airport
Archiefbeeld van staking bij Aviapartners Foto: BELGA

Op Brussels Airport zijn dinsdagochtend opnieuw koffers blijven staan. Dat bevestigen de luchthaven en luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. De oorzaak is te zoeken bij zieke personeelsleden van bagageafhandelaar Swissport.

‘Dinsdagochtend kampte Swissport met een tekort aan chauffeurs’, is te horen. Dat zou te wijten zijn geweest aan te veel zieken bij het bedrijf.

‘We hebben zo veel mogelijk vluchten vertraagd, zodat de bagage toch mee kon’, zegt Kim Daenen van Brussels Airlines. ‘Maar desalniettemin is er bagage achtergebleven.’ Het zou gaan om enkele tientallen koffers. ‘De situatie was dus zeker niet te vergelijken met zaterdag. Op weekdagen hebben wij ook veel bestemmingen waar dagelijks toestellen naartoe vliegen, dus de achtergebleven koffers zullen snel op hun bestemming zijn.’

Dit weekend, een van de drukste van het jaar, raakte een riem vast in het raderwerk van de bagagecarrousel, wat tot enorme vertragingen en verloren bagage leidde. Zowat 100 van de 650 vluchten waren getroffen, en vooral Brussels Airlines zat in de nesten. Uiteindelijk bleven 6.000 stuks bagage achter. Bovendien was dat al de derde keer in korte tijd dat de bagage-afhandeling op Brussels Airport Zaventem in de soep draaide.