Dodelijk ongeval in Kluisbergen: bestuurder overleden, kind naar ziekenhuis
Dodelijk ongeval in Kluisbergen doordat wagen in woning belandt. Foto: pma

Maandagavond vond een dodelijk ongeval plaats in de Oost-Vlaamse gemeente Kluisbergen. De bestuurder van de wagen is overleden, een minderjarige inzittende is overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 21.30 uur reed een man een huis binnen in de Buissestraat in Kluisbergen. De bestuurder kwam van de Kluisberg en reed via de Poletsestraat een huis binnen aan de rotonde. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden de bestuurder nog te reanimeren, tevergeefs. De man overleed ter plekke. In het voertuig zat ook de 11-jarige neef van de man. De jongen werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De aangereden woning werd door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Het parket stelt  een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
 

Over de precieze omstandigheden van het ongeval is momenteel nog maar weinig bekend. De Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak. Er zijn geen remsporen te zien en de bestuurder kende de omgeving en ook de rotonde zeer goed, hij woonde er vlakbij.