Terugbetaling Vestiville-tickets kan lang aanslepen
Foto: BELGA

Het is ondertussen al meer dan een maand geleden dat het ambitieuze hiphopfestival Vestiville op het allerlaatste moment om veiligheidsredenen werd geannuleerd, maar nog steeds wachten ­duizenden gedupeerde festivalgangers op de terugbetaling van hun tickets.

De organisatie van Vestiville schakelde drie bedrijven in voor de ticketverkoop: Eventbrite, Festicket en CM Tickets. Wie zijn ticket kocht bij Eventbrite is ­intussen terugbetaald, meldt Het Belang Van Limburg, ook al weet de ticketver­koper zelf nog niet of hij het geld van de organisatie zal kunnen recupereren.

Festicket gooit het over een andere boeg. ‘Wij hebben een burgerlijke vordering ingesteld tegen de organisatoren, maar tot nu toe waren zij niet bereid mee te werken’, valt in een nieuwe ­mededeling te lezen. Festicket haalt ‘een lopend conflict tussen de verzekeraar, Vestival BVBA en de stad Lommel’ aan als reden, maar burgemeester Bob Nijs valt daarover uit de lucht: ‘Ik ben helemaal niet op de hoogte van zo’n geschil.’

Ook bij CM Tickets zijn ze niet bereid om de festivalgangers nu al te vergoeden. Dat bedrijf had zijn opbrengst namelijk al overgemaakt aan Vestiville.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in