Laatste wens Marieke Vervoort is rit met ‘hele snelle auto’
Foto: Boumediene Belbachir

Rolstoelatlete Marieke ‘Wielemie’ Vervoort wil als laatste wens op donderdag 12 september meerijden met een Lamborghini op het Circuit van Zolder.

De 40-jarige Vervoort, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, is bezig met het regelen van haar euthanasie.

Haar laatste wens zal uitkomen met behulp van racepiloot Niels Lagrange, die het Europees kampioenschap voor Lamborghini rijdt. Vervoort heeft aan Lagrange gevraagd om de rit op het circuit zo snel mogelijk te doen.

‘Haar allerlaatste wens is om met een hele snelle auto op het circuit te rijden’, zegt Lagrange. ‘We zullen er rondrijden, maar we moeten ook kijken wat ze aankan, want ze is heel zwak.’

De organisatie wil er een speciale dag van maken en legt daarvoor contacten met onder meer Tom Boonen en Niels Destadsbader. Tom Waes zou dan weer voor een videoboodschap zorgen.

‘Marieke gaat er meer en meer op achteruit en ze zit veel in het ziekenhuis. Ze wil nog een paar dingen doen. We willen er dus iets moois mee doen’, stelt Philip Goedtkindt, manager van Lagrange.