SP.A-ondervoorzitter Stephanie Van Houtven stopt met politiek
Foto: rr

SP.A-ondervoorzitter Stephanie Van Houtven neemt afscheid van de actieve politiek. Ze wil haar carrière een nieuwe wending geven.

In een persbericht meldt de 36-jarige Van Houtven, die ook districtsschepen is in Borgerhout, dat ze zich professioneel wil heroriënteren. Dat kan alleen als ze volledig afscheid neemt van de actieve politiek, vindt ze.

‘Ik ben een ambitieuze dame en wil verdere professionele horizonten ontdekken’, stelt Van Houtven. ‘Ik heb altijd gezegd dat een politieke carrière voor mij per definitie eindig is. Ik geef mijn mandaat als districtsschepen terug aan de partij en zal eveneens ontslag nemen uit de Borgerhoutse districtsraad.’

Wel wil ze actief blijven in maatschappelijke initiatieven in haar district.

Van Houtven was bij de voorbije verkiezingen al geen kandidaat meer. Bovendien komt het SP.A-ondervoorzitterschap sowieso vrij bij de voorzittersverkiezingen die de partij dit najaar organiseert.

Van 2016 tot 2018 was Van Houtven nog districtsburgemeester van Borgerhout. Sinds juni 2015 is ze nationaal ondervoorzitter van SP.A, als voormalige ‘running mate’ van huidig voorzitter John Crombez.