Grootse expo rond Karl Lagerfeld op komst
Het befaamde Metropolitan Museum in New York wil een grote tentoonstelling organiseren als eerbetoon aan Karl Lagerfeld. Dat schrijft modewebsite Women’s Wear Daily.

De Duitse ontwerper Karl Lagerfeld overleed in februari van dit jaar op 85-jarige leeftijd. Zijn dood veroorzaakte een schok in de modewereld, waarna verschillende odes aan hem werden gebracht. Onder meer Chanel en Fendi, de modehuizen waar hij tientallen jaren hoofdontwerper was, eerden hem in de meest recente modeshows. En in Parijs werd tijdens de mannenmodeweek, eind juni, een herdenkingsconcert georganiseerd.

Nu wil ook het Metropolitan Museum iets doen om de herinnering aan keizer Karl levendig te houden. Er zijn concrete plannen om een tentoonstelling samen te stellen die een compleet overzicht biedt op het werk van de designer voor de verschillende labels. Volgens de modewebsite zit Andrew Bolton, hoofdcurator van het kostuuminstituut van het Met, achter de expo. Als alles volgens plan verloopt, zal deze in 2022 openen. Het Met zelf wil de plannen echter nog niet bevestigen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig