Weggevluchte autobestuurder ongeval Schaarbeek geïdentificeerd
Foto: rr

De bestuurder die zaterdagavond in Schaarbeek met zijn wagen over kop ging en daarna wegvluchtte, is geïdentificeerd en zal in de komende dagen verhoord worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Bij het ongeval raakte een 17-jarige passagierster van de wagen zwaargewond.

‘De man is na het ongeval meteen naar het ziekenhuis gegaan omdat hij zelf lichtgewond was’, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. ‘Dat brengt met zich mee dat het nog niet vaststaat dat er hier sprake is van vluchtmisdrijf. Vluchtmisdrijf is er als de verantwoordelijke van een ongeval de plaats verlaat om zich aan zijn verantwoordelijkheid te onttrekken. In dit geval moeten we nog verder onderzoeken of dat het geval was.’

Het ongeval vond zaterdagavond omstreeks 21 uur plaats, op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat in Schaarbeek. Een wagen ging er aan het slippen op de natte tramsporen en ging over de kop. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig kruipen en verliet de omgeving, maar liet daarbij wel zijn passagier achter. Dat 17-jarige meisje was zwaargewond geraakt en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar heeft haar toestand zich sindsdien gestabiliseerd.

Sinds het ongeval was de politie op zoek naar de bestuurder. Volgens het parket is die nu geïdentificeerd en zal hij in de komende dagen verhoord worden. Het verdere onderzoek zal ook moeten uitwijzen of de man eventueel vervolgd zou kunnen worden voor schuldig verzuim, omdat hij zijn gewonde passagierster achterliet, aldus nog het parket.

Gevaarlijk kruispunt

Op en in de buurt van deze Helmetsesteenweg deden zich de afgelopen weken verschillende ongevallen voor. Op datzelfde kruispunt werd medio juni een 14-jarig meisje aangereden door een automobilist die zonder rijbewijs reed na een eerdere veroordeling voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Eind juni raakte, iets verder op de steenweg, een bejaarde vrouw lichtgewond bij een ander ongeval.

De gemeente Schaarbeek maakte ondertussen bekend dat er extra snelheidscontroles komen. De lokale politie zal een eigen Lidar krijgen, een gesofisticeerde flitspaal, die een verviervoudiging van het aantal controles mogelijk moet maken.