Bestuurder die motoragent aanreed in Koekelberg, vrijgelaten na verhoor
Themabeeld. Foto: Photonews

De 19-jarige jongeman die maandagnamiddag in Koekelberg een motoragent had aangereden en zich dinsdagochtend had aangegeven bij de politie, is na verhoor door het Brusselse parket vrijgelaten. Dat meldt het parket woensdag. Volgens het parket had hij geen gerechtelijke antecedenten.

Het incident vond maandagnamiddag plaats toen motoragenten van de zone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelber/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) rond 17 uur een voertuig wilden controleren in de Omer Lepreuxstraat in Koekelberg. Dat voertuig probeerde aan de controle te ontkomen, maar reed een doodlopende straat in, waarna het achteruit reed en daarbij een van de agenten omverreed. De politie zette de achtervolging in en vuurde daarbij achtmaal op de vluchtende wagen.

De bestuurder van de wagen liet het voertuig uiteindelijk achter in de Mahatma Ghandhilaan in Sint-Jans-Molenbeek en vluchtte daar te voet een parkeergarage in. De politie zette de omgeving af en doorzocht de buurt maar de bestuurder kon ontkomen.

Dinsdagochtend gaf die bestuurder zich dan aan bij de politie. Het bleek te gaan om S.A., een 19-jarige jongeman die al gekend stond bij de politie. Toen de politie hem maandag wilde controleren, reed hij rond met gestolen nummerplaten.

‘De man werd verhoord door het parket en nadien vrijgelaten,’ zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket aan Bruzz. ‘Hij heeft geen gerechtelijke antecedenten. Het onderzoek naar de feiten loopt intussen verder.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig