Vermiste vrouw na zes dagen levend teruggevonden in auto
Foto: rr

De 45-jarige Marie Bastide uit Wanze (Luik) was vermist sinds 23 juli. Ze zat zes dagen lang gekneld in haar eigen wagen zonder eten of drinken. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar.

Bastide verliet vorige dinsdagavond de woning van haar vriend in Awans en werd voor het laatst gezien rond 23.30 uur aan het tankstation in Awans, in haar Fiat Bravo. Omdat ze de dagen erna geen teken van leven meer gaf, werd ze als vermist opgegeven.

Maandagavond rond 18 uur, zes dagen na haar verdwijning, is de 45-jarige vrouw teruggevonden. Mensen die flyers van vermiste personen in de buurt aan het opplakken waren, merkten haar auto op in een gracht naast een weg in Saint-Georges-sur-Meuse. Bastide zat er nog in. Gekneld, maar bij bewustzijn. De hulpdiensten werden erbij gehaald en de vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeerde enige tijd in kritieke toestand, maar is volgens RTBF na een operatie buiten levensgevaar. ‘Voor mij en mijn kleine broertjes is het al een hele opluchting om te weten dat ze nog leeft’, getuigt haar zoon Hadrien Riga. 

De vrouw zat vermoedelijk al die tijd in de wagen gekneld, ook tijdens de hittegolf dus. Hoe ze dat overleefd heeft, is nog onduidelijk. Volgens haar chirurg, die ook op de RTBF reageerde, is de vrouw stabiel, maar wacht haar een revalidatieperiode. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig