Ook de nachten blijven warm door de hittegolf
Foto: Photo News

Dinsdag wordt zonnig met temperaturen tot 29 graden aan zee en 34 graden in de Kempen. De nacht blijft helder, waardoor de minima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het westen van het land.

Woensdag blijft het zonnig. Het wordt nog warmer met maxima van 32 of 33 graden aan de kust en op de Ardense hoogten tot plaatselijk 37 of 38 graden in de andere streken. De minima zijn eveneens hoog en dalen in de meeste streken niet onder de 20 graden. Mogelijk wordt het over het westen van het land in de loop van de namiddag of de avond tijdelijk wat koeler wanneer de wind daar naar west-noordwest draait. Elders staat een meestal zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. Aan de kust en in het westen van het land wordt de wind in de loop van de namiddag matig uit west tot zuidwest.

Donderdag verwachten we ook zonnig weer. Het wordt waarschijnlijk de warmste dag van de periode met maxima lokaal tot 38 of 39 graden. Vrijdag blijft nog onzeker. Het KMI verwacht wat meer wolken, maar er blijven nog brede opklaringen. Het wordt onstabieler met kans op enkele plaatselijke onweersbuien op het einde van de dag.