Minstens twee Belgen omgekomen bij auto-ongeval in Spanje
(themabeeld) Foto: Shutterstock
Een zwaar ongeval in Alicante in Spanje heeft het leven gekost aan vier personen. Spaanse bronnen spreken over een Belgische man van twintig en een baby van één jaar. Dat bevestigt de Guardia Civil van Alicante aan 'Het Nieuwsblad'. Ook een 62-jarige Nederlander kwam daarbij om het leven.

Zondagnamiddag rond 15.10 uur raakten twee auto’s met Nederlandse en Belgische nummerplaten op de AP-7, de autosnelweg tussen Benidorm en Alicante, ter hoogte van El Campello, betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Twee ambulances, de Spaanse MUG en een medische helikopter kwamen meteen ter plaatse. De hulpdiensten probeerden de baby nog een hele tijd te reanimeren maar slaagden daar niet in.

Nog drie anderen raakten gewond en werden door de hulpdiensten met helikopters en ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen, vermoedelijk een jonge vrouw, zou inmiddels overleden zijn. Over de toestand of identiteit van de twee andere personen, is momenteel nog niets bekend.

De identificatie verloopt moeizaam omdat de inzittenden geen identiteitsbewijzen bij zich hadden.

Splitsing

Drie uur lang werd het verkeer in de richting van Alicante helemaal stilgelegd, om de reddingsoperatie te vergemakkelijken. De Guardia Civil de tráfico is nog volop bezig met het onderzoek. Lokale media wijzen er wel op dat het ongeval gebeurde net bij een splitsing van de autostrade, op een plaats waar chauffeurs die niet helemaal met de route vertrouwd zijn, regelmatig plots vertragen of manoeuvres uithalen.