Drie zwemmers verdronken in Nederlandse Noordzee
(themabeeld) Foto: Joris Herregods

Aan de Nederlandse kust nabij Den Haag zijn zondag drie zwemmers overleden. Het gaat om een 40-jarige Duitser en twee Polen, van 31 en 23 jaar oud. Ze overleden ondanks reanimatiepogingen.

De hulpdiensten kregen zondagavond de melding dat er iemand in zee in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag. Rond hetzelfde tijdstip gold dat ook voor twee zwemmers bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar.

Er werd een grote reddingsactie op touw gezet waarbij meerdere reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), de kustwacht en reddingsbrigade betrokken waren. Ook werd een traumahelikopter ingezet.

Volgens de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij was er geen sprake van een sterke stroming in de zee. De drie waren waarschijnlijk ook niet ver in de zee, want ze werden door omstanders uit het water geholpen. De drenkelingen zijn op de kant door de hulpdiensten gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Het was zondag in het begin van de avond nog behoorlijk druk op het strand op de beide locaties. Veel mensen zijn getuige geweest van de gebeurtenissen.