De voorbije nacht zijn vermoedelijk twee granaten ontploft in de Marsstraat in Berchem. Dovo kwam ter plaatse, de federale gerechtelijke politie leidt het onderzoek verder.

'Iets na drie uur vannacht kregen we oproep voor een explosie in de Marsstraat. Bij aankomst van politie en brandweer werden vermoedelijk twee inslagen vastgesteld op de stoep en de straat', vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. 'In totaal liepen zes wagens blikschade op en werden drie gevels beschadigd.'

Ontmijningsdienst Dovo en de explosievenhond werden ter plaatse gestuurd om in de eerste plaats om uit te sluiten dat er nog ontploffingsgevaar is.

Vrijdagochtend was er ook al een ontploffing in het Grand Café van kasteeldomein Den Brandt in Antwerpen. Enkele dagen eerder werd er daar een granaat gevonden.

Extra gemeenteraad

De situatie is voor Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter reden genoeg om burgemeester Bart De Wever (N-VA) te vragen de gemeenteraad versneld bijeen te roepen. 'Het lijkt alsof je op elke straathoek granaten kunt kopen. Het is wachten op een eerste slachtoffer. Dat er slachtoffers zullen vallen, is een onomstotelijk feit', zegt Dewinter in een reactie op Radio 1. Hij stelt ook voor om sommige panden preventief te sluiten.